Cromlech Whisky 2021 [certificaat]
Eén van de 1e single estate whisky’s van Nederland

✅ Geweldige smaak door traditioneel Schots distilleren
✅ Certificaat binnen enkele dagen thuisbezorgd
✅ Bestel nu en ontvang 50% korting op een rondleiding voor 2 personen

 

 

Bestel 1 van de 999 flessen

Hallo Erik, ik heb zojuist een kleine Cromlech proeverij gehouden. De 2020 editie bevalt me zeer goed. Ik vind hem qua geur en smaak wat meer uitgesproken dan zijn oudere broer uit 2019. Iets wat in de eerste instantie wel even wennen was. Hij is wat minder pittig en meer zoet (niet direct waar ik doorgaans voor ga, maar dat maakt hem denk ik wel meer toegankelijk). Hij komt wat langzamer op gang dan zijn oudere broer, maar er zit wel een mooie opbouw en gelaagdheid in qua smaakbeleving. Citrus, rozijnen, noten en kruiden zijn zaken die bij mij als eerste naar boven komen. Hij heeft een volle smaak en blijft aangenaam lang hangen. Alles bij elkaar een mooie whisky voor een after dinner op een herfstachtige avond. Overigens vind ik het cask strength sample nog meer uitgesproken (net iets meer pit) dan de reguliere versie. Het blijft met cask strength altijd tricky om er voor te waken dat de alcohol niet te veel overheerst, maar dat is hier zeker niet het geval, en wat dat betreft heb je hier een mooi product in handen dat ook niet zou misstaan om als cask strength gebotteld te worden.

Danny Dudart over Cromlech 2020

Reserveer 1 van de eerste Single Estate Whisky’s van Nederland

Cromlech Whisky, op ambachtelijke wijze gedistilleerd

Bij Drumlin Distillery maken we Single Estate Whisky: telen, oogsten, het breken van mout, distilleren en bottelen doen we allemaal zelf. De speciale gerst verbouwen we op steenworp afstand van de distilleerderij. We gebruiken één soort gerst, speciaal voor de distillatie. Deze gerst wordt natuurvriendelijk geplant en geoogst.

Mout

Mout malen we net zoals vroeger, in de ouderwetse Havelter molen. Het is een lang werkje, maar alleen zo krijg je mout dat Cromlech Single Estate Whisky waardig is.

Vaten

Erik zocht heel Europa af naar de vaten die goed genoeg zijn voor zijn Single Estate Whisky. De eerste 10 maanden rust de whisky in kleine 50-liter vaten van Europees eiken. Deze vaten geven de whisky een krachtige smaak mee, die grote commerciële distilleerders nooit kunnen matchen. Na 10 maanden wordt de whisky uit de kleinere vaten overgepompt in grote oude vaten waar voorheen Single Malt whisky’s in hebben gezeten die passen bij Cromlech Whisky. Hierin mag de whisky een paar jaar rustig zijn authentieke zachte smaak ontwikkelen.

 

Bestel Cromlech Single Estate Whisky 2021

Reserveren met een certificaat

Door een certificaat te kopen, reserveert u uw eigen fles. U ontvangt het certificaat binnen enkele dagen thuis, hierop staat uw unieke flesnummer. Wanneer de whisky klaar is ontvangt u bericht en kunt u het certificaat komen inwisselen bij de distilleerderij in Havelte.

 

Reserveer uw fles whisky

Smaaknotitie Cromlech Whisky

Dit zegt whisky-expert Patrick Fidder over Cromlech Single Malt Whisky 2019:
Geproefd op 27-9-2022

Geur

Fris grassig afgewisseld met een lichte hars tonen, verborgen achter een lichte mist van een droge grappa gerijpt op Italiaans Slovanian eiken. Opgewarmd dan trekt deze mist op en verschijnt er zacht zoet riet met warme hout tonen. Wennend aan deze lichte tonen komen de fruitige hints van rijp handfruit.

Smaak

Vers gemaaid gras, gemaaid in een warme nazomer met tonen van kruidig hout. Licht gekleurd tabaksblad met een vleugje citroengras.

Smaak met water

Vlaag van licht zoete espresso met vanille melk chocolade, afgewisseld met vloeibaar houtzagel met een sappig doch droge afdronk wat een nieuwe variatie op vanille fudge geeft.

In de nasmaak

Een mooie delicate houtgerijpte grappa van gewurztraminer met die typische warme gloed.

Patrick Fidder –  Eigenaar Patrick’s Whiskybar & Hotel Fidder

 

Bestel 1 van de 999 flessen