Over ons

Tijdens de laatste ijstijd, zo’n 10.000 jaar geleden, reikte het ijs vanaf de Noordpool tot het gebied dat nu Noordoost-Nederland vormt. Het Drentse land was bedekt met een dikke laag permafrost. IJstongen en water ploegden zich door het landschap, voor hun stroombed als rivieren de weg van de minste weerstand volgend. Door de druk van ijs en water ontstonden langgerekte heuvels; drumlins.

Erik Poutsma

Drumlin Distillery ontleent haar naam aan het landschap waarin zij gevestigd is. Een landschap gekneed door het oergeweld van water en ijs, met kenmerkende vormen die onmiskenbaar afsteken tegen de rest van de omgeving. Onderscheidend, in het oog springend.

Gestart in 2018 maakt Drumlin Distillery kwalitatief excellente producten, sterk verankerd in de geschiedenis en natuur. Whisky, gin en rum, op ambachtelijke wijze gedistilleerd in volledig koperen ketels, zonder enige haast, want door tijd wordt wat klein is groot. Juist door veel, heel veel tijd te nemen voor de productie en rijping krijgt het gedistilleerd van Drumlin Distillery zijn eigenzinnige karakter.